De meeste mensen denken dat wandelen een activiteit met mooi weer is. Maar wat als we je zouden vertellen dat wandelen in de regen net zo leuk kan zijn, zo niet leuker? Hier zijn een paar redenen waarom je moet genieten van wandelen, zelfs als het regent.

1. De kleuren zijn levendiger

Als de zon schijnt, zijn de kleuren zeker feller en mooier. Maar er is iets met wandelen in de regen waardoor het groen van de bomen extra weelderig lijkt, en het blauw van de lucht wat intenser. Misschien is het omdat de regen alles schoonmaakt en alle onzuiverheden wegspoelt. Of misschien omdat nattere omstandigheden de kleuren intenser maken. Hoe dan ook, je zult de dingen zeker in een heel nieuw licht zien (letterlijk!) als je gaat wandelen in de regen.

2. Minder mensen betekent meer rust en stilte

Op een zonnige dag is iedereen op de paden. Maar als het regent, wagen alleen de geharde zielen zich in de natuur. Dit betekent dat je – compleet met je stijlvolle regenlaarzen dames – de paden helemaal voor jezelf hebt (of in ieder geval heel weinig andere mensen) om in alle rust van te genieten. Dit is vooral fijn als je even weg wilt van de drukte van alledag.

3. Regenachtig weer zorgt voor betere verhalen

Er gaat niets boven rond een kampvuur zitten en verhalen vertellen met je vrienden of familie na een lange dag wandelen in nat weer. Misschien ben je onderweg verdwaald en heb je met behulp van vriendelijke vreemden de weg terug moeten vinden. Of misschien gleed je uit over een modderplas en raakte je helemaal onder het vuil! Wat er ook gebeurt, je kunt er zeker van zijn dat het een geweldig verhaal oplevert dat je steeds opnieuw (en opnieuw) kunt vertellen.

4. Het is onmiskenbaar verfrissend

Er is iets met regendruppels op je huid dat zo…verfrissend aanvoelt. Het is alsof je een koude douche neemt op een warme dag, alleen veel aangenamer omdat je omringd bent door de natuur in plaats van tegelwanden! En vergeet de geur na een regenbui niet: schoon, fris en aards tegelijk. Het is verkwikkend en energiegevend, perfect om je bloed te laten stromen nadat je de hele dag binnen hebt gezeten.

Conclusie:

Dus daar heb je het! Een paar redenen waarom wandelen in de regen eigenlijk best plezierig kan zijn (ondanks wat de meeste mensen denken). Dus als er de volgende keer een storm op komst is, laat je dan niet weerhouden om te gaan wandelen – omarm het! Misschien geniet je er wel meer van dan normaal.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen