Condooms zijn bij correct gebruik een van de meest effectieve middelen om zwangerschap en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen. Maar omdat er zoveel soorten, maten en stijlen beschikbaar zijn (tip: try Durex XL!), kan het lastig zijn om te weten hoe je ze goed gebruikt. We hebben je gedekt (letterlijk!) met onze top vijf tips voor succesvol condoomgebruik.

Tip 1: Controleer de vervaldatum!

Controleer voordat je een condoom gebruikt altijd de vervaldatum op de verpakking. Verlopen condooms zullen eerder breken of scheuren tijdens het vrijen en bieden geen adequate bescherming tegen soa’s of zwangerschap. Als je geen vervaldatum op je condooms kunt vinden, gooi ze dan weg! Het is altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Tip 2: Doe hem goed om

Veel mensen gaan ervan uit dat het omdoen van een condoom intuïtief is, maar er is eigenlijk een correcte manier om het te doen om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Haal het condoom voorzichtig uit de verpakking en knijp het uiteinde ervan tussen twee vingers om aan het uiteinde wat ruimte over te laten voor het opvangen van sperma na het klaarkomen. Rol dan het condoom over je penis naar beneden, helemaal tot aan de basis. Zorg ervoor dat je bij het uiteinde voldoende ruimte overlaat, zodat er geen lucht in opgesloten raakt, want dan kan het tijdens de geslachtsgemeenschap breken.

Tip 3: Gebruik glijmiddel

Door glijmiddel bij je condooms te gebruiken kun je de wrijving tijdens de seks verminderen en de kans op breuk verkleinen. Zorg ervoor dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt, zoals Durex Gel, want glijmiddel op oliebasis kan latex condooms verzwakken en ervoor zorgen dat ze eerder breken. Breng het glijmiddel niet direct op het condoom aan, maar giet een kleine hoeveelheid in je hand en breng het aan op jezelf of je partner voordat je het condoom omdoet; zo verdeel je het gelijkmatig over beide oppervlakken die tijdens de seks worden gebruikt, zonder je condooms te beschadigen.

Tip 4: Neem de tijd

Voordat je seksuele intimiteit aangaat, is het belangrijk om de kracht van geduld te onthouden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om meteen in het moment te springen en alles op een natuurlijke manier te laten verlopen, kan het nemen van de tijd het potentiële risico verminderen door ervoor te zorgen dat het condoom correct wordt aangebracht. Even de tijd nemen om te controleren of alles in orde is, kan niet alleen leiden tot een aangenamere ervaring, maar ook de kans op gênante of potentieel gevaarlijke misstappen verkleinen. Haast je dus niet – neem de tijd en geniet van elke minuut van dit speciale moment!

Tip 5: Bewaar ze goed

Je condooms goed verzorgen is net zo belangrijk als weten hoe je ze correct gebruikt, zodat ze elke keer dat je ze nodig hebt goed werken. Zorg ervoor dat je ze niet in direct zonlicht of bij hittebronnen zoals hete autodashboards bewaart, want ook die kunnen latex condooms na verloop van tijd verzwakken. En gebruik een condoom nooit opnieuw als je er eenmaal seks mee hebt gehad – zelfs niet als er nog wat spermicide op zit – want dat verhoogt je kansen om zwanger te raken of een soa op te lopen dramatisch!

Conclusie

Door deze eenvoudige tips op te volgen kun je je kansen op succesvol anticonceptiegebruik bij elke keer dat je seks hebt aanzienlijk vergroten – ongeacht welke anticonceptiemethode je bij Condoom BE ook kiest! Onthoud dat kennis macht is als het gaat om het nemen van weloverwogen beslissingen over seksuele gezondheid, dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle laatste informatie over de verschillende soorten anticonceptiemiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn, zodat je elke keer veilig blijft!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen