Het kiezen van het juiste condoom kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als je het nog nooit gedaan hebt. Maar maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen het perfecte condoom voor jouw behoeften te vinden. Van maat en vorm tot materiaal en textuur, er zijn veel opties, vooral bij Condoom NL. Dit is wat je moet weten over het kiezen van het perfecte condoom voor jouw behoeften.

Size Matters!

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een condoom is de maat. Als het te groot is, kan het tijdens de seks afglijden; als het te klein is, kan het ongemakkelijk of zelfs pijnlijk zijn. Om erachter te komen welke maat voor jou het beste is, meet je de omtrek van je stijve penis met een flexibel meetlint of liniaal (of vraag je partner het te doen). Vergelijk die meting dan met de maten die verkrijgbaar zijn bij je plaatselijke drogist of online winkel. De meeste condooms zijn er in maten variërend van nauwsluitend tot extra groot.

Meet jezelf

Als je eenmaal je maat hebt bepaald, moet je ook rekening houden met de vorm. Condooms zijn er in twee vormen – recht en gerond – en elk heeft zijn eigen voordelen. Rechte condooms zijn ontworpen voor elke penisgrootte en -vorm, terwijl contourcondooms zijn ontworpen met rondingen en ribbels die beter passen bij de natuurlijke vorm van een stijve penis voor meer plezier en veiligheid tijdens de seks.

Materiaal is ook belangrijk!

Het materiaal van je condoom kan ook een verschil maken in termen van genot en bescherming. Latex condooms zijn verreweg het meest gebruikte type condoom, maar ze kunnen bij sommige mensen irritatie veroorzaken door latexallergie of gevoeligheid. In dat geval kunnen polyurethaan of polyisopreen condooms een betere optie zijn, omdat ze dunner zijn dan latex, maar net zo effectief tegen zwangerschap en SOA’s/STI’s. Er zijn ook condooms van lamsvel, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen maar kleine poriën hebben die bepaalde virussen zoals HIV en HPV doorlaten – ze beschermen dus alleen tegen zwangerschap maar niet tegen SOA’s/STI’s.

Over textuur gesproken

Als het om genot gaat, speelt de textuur ook een belangrijke rol. Sommige condooms zijn geribbeld of bezaaid met speciale texturen om de stimulatie tijdens de seks te verhogen; andere hebben verwarmende lubes op zich die een tintelende sensatie veroorzaken; nog andere hebben verschillende smaken zoals aardbei of munt die een extra laagje opwinding toevoegen! De mogelijkheden bij condoom.nl zijn eindeloos als het gaat om getextureerde condooms – de enige grens is je fantasie!

Conclusie

Het vinden van het perfecte condoom hoeft niet overweldigend te zijn; het enige wat je nodig hebt is wat advies over welke factoren je in overweging moet nemen bij het maken van je keuze – grootte, vorm, materiaal en textuur spelen allemaal een belangrijke rol bij het vinden van een veilige en plezierige ervaring voor beide partners die betrokken zijn bij orale of penetrerende seks. Met zoveel keuze die er tegenwoordig is, is er zeker iets dat perfect aansluit bij ieders behoeften! Stel het kopen van bescherming dus niet langer uit – neem vandaag nog de tijd om het perfecte condoom voor jou te vinden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen