Of je nu een feestje geeft voor je vrienden of familie, het kan moeilijk zijn om te weten hoe je het evenement het best plezierig en gedenkwaardig kunt maken. Voor veel mensen betekent dat helemaal uitpakken met versieringen, eten en entertainment. Maar tegenwoordig zijn er genoeg manieren om een leuke tijd te hebben zonder de bank te breken. Hier zijn vijf tips om een geweldig feest te geven met een budget

1) Houd de versiering eenvoudig

Met weinig kom je een heel eind als je met een krap budget aan het versieren bent! Kies één kleurenschema dat bij je thema past en hou je eraan in elk aspect van de decoratie – van centerpieces tot slingers. Je kunt ook persoonlijke accenten aanbrengen door voorwerpen te gebruiken die je persoonlijkheid of interesses weerspiegelen.

2) Maak er potluck van

Serveer eten waarvoor iedereen iets moet meebrengen, zoals een buffet of barbecue. Zo kan iedereen bijdragen aan de maaltijd en is er geen dure cateringservice nodig als je een krap budget hebt. Vraag de mensen hun eigen borden en bestek mee te brengen om het eenvoudig te houden; anders zou je kunnen eindigen met massa’s extra spullen die alleen maar weggegooid moeten worden.

3) Houd de keuzes voor entertainment goedkoop of gratis

Een geweldige manier om je feest onderhoudend te houden zonder veel geld uit te geven is door activiteiten te kiezen die gratis of goedkoop zijn. Een paar mogelijkheden zijn: spelletjes doen, een film kijken, een talentenjacht of karaoke-avond houden, of een wandeling of trektocht maken. Als je iets actievers zoekt, kun je ook tikkertje spelen, een waterballonnengevecht houden, of een fietstochtje maken. Wat je ook kiest, zorg dat je voldoende rekwisieten en prijzen bij de hand hebt om iedereen enthousiast te houden!

4) Laat mensen meehelpen

Als je een groot feest wilt geven maar niet over de middelen beschikt, vraag je gasten dan te helpen door hun eigen benodigdheden mee te brengen. Als je bijvoorbeeld eten maakt en je kunt je alle ingrediënten voor één gerecht veroorloven, maar niet voor de hele maaltijd, vraag dan iedereen om elk iets mee te brengen, zodat alles gedekt is. Zo zijn er geen restjes of extra kosten!

5) Zorg voor een goede planning

Een feest geven met een budget vergt zorgvuldige planning van tevoren! Zoek uit waar je je uitnodigingen en versieringen vandaan zult halen voor je ze verstuurt; zo voorkom je dat je per ongeluk iets koopt dat niet binnen je budget valt. Start bovendien al vroeg met het zoeken naar je voorwerpen, want ze komen altijd wel ergens in de aanbieding!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen