Drink jij in de zomer evenveel wijn als in de winter, of merk je dat je juist op warme dagen sneller naar een glas verlangt? Alhoewel het andersom ook kan, dat je juist in de winter graag geniet van de warmte die een glas wijn je kan bieden, zijn er veel mensen die in de zomermaanden beduidend meer glazen drinken. Dat gaat vaak niet eens bewust, het heeft ook iets te maken met de dingen die je tijdens een seizoen doet. Waar we in de winter vaker thuis zijn, zijn de zonnige zomermaanden juist de maanden waarop we er volop op uit trekken. Naar een zonnig terras, of naar een festival. En daar hoort natuurlijk een wijntje bij!

De lekkerste wijnen voor de zomer

Welke wijnen het best bij de zomer passen, dat bepaal je in eerste instantie natuurlijk helemaal zelf. Jij bepaalt welke wijn je graag wilt drinken op welk moment, en niemand anders. Toch zijn er wel aardig wat overeenkomsten te zien als het gaat om wat de meeste mensen lekker vinden.

In de zomer drinken we onze wijn het liefst gekoeld. Dat heeft natuurlijk iets te maken met de temperaturen buiten, waarbij een koud drankje nu eenmaal beter past dan eentje op kamertemperatuur. Witte wijnen en rose wijn zijn daardoor direct meer populair, aangezien dit de wijnen zijn die je koud drinkt. Welke van de twee jij het liefst drinkt, dat is natuurlijk heel persoonlijk. De ene houdt meer van een rosé, de ander meer van een witte wijn. Probeer vooral uit wat jij het lekkerst vindt, en volg je eigen voorkeuren, er is keuze genoeg!

Wijn bij de BBQ

Alhoewel we onze wijn in de zomer doorgaans het liefst gekoeld drinken, en kiezen voor wat lichtere exemplaren, maken de meeste mensen voor een BBQ wijn een uitzondering. Op een BBQ bereid je vlees, en wat smaakt er het best bij een goed stuk vlees? Precies: rode wijn. 

Zeker wanneer je voor het wat stevigere, smaakvolle vlees gaat, kan rode wijn de smaak hiervan extra goed maken, terwijl de wijn zelf ook nog lekkerder gaat smaken als je hem combineert met vlees. Daarom is dit een prima combinatie! Maar het is niet de enige die mogelijk is. Leg je bijvoorbeeld vis op de BBQ, dan kan een witte wijn veel lekkerder smaken, net als wanneer je naast het vlees veel bijgerechten serveert. De eigen smaak staat centraal, dus drink vooral wat jij op dat moment het lekkerst vindt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen